Prima ședință din acest mandat a Consiliului General al Municipiului București a însemnat interzicerea accesului cetățenilor în sala de consiliu. Aceștia – cetățenii care doresc să-și spună părerea despre subiectele dezbătute în ședințele de consiliu – sunt trimiși într-o sală, fosta cantină, de la un alt etaj al primăriei. În numele transparenței, ședințele sunt transmise în fosta cantină pe televizoare.

La ultimele 3 ședințe ale CGMB un grup de cetățeni a fost prezent ședință de ședință. Rând pe rând “regulile” din cușca cetățenilor au devenit din ce în ce mai restrictive: la prima ședință s-a votat ca cetățenii să nu ia cuvantul, la a doua nici nu s-a mai pus problema să se dea cuvântul cetățenilor înscriși la luarea cuvântului, iar în data de 31 octombrie, la cea de-a treia ședință de consiliu a municipiului București la care am fost prezenți, poliția locală ne-a interzis să mai afișăm mesaje scrise în fața webcam-ului (camera video fiind singurul fel în care cetățenii își pot face cunoscute opiniile în timpul ședințelor). Cetățenii nu au voie să se ridice de pe scaun fără aprobarea consilierilor și în permanență am fost păziți de 4, 5 polițiști.

 

Asadar…
Protest impotriva deciziei CGMB de a nu lasa cetatenii in sala de consiliu.Joi, 29 noiembrie, începând cu ora 13:00, are loc a patra ședință ordinară a CGBM la care cetățenii nu au acces. Cât ei fac ședință departe de ochii și urechiile n

oastre, noi suntem în stradă în fața PMB si îi anunțăm că “nu plecăm, nu plecăm acasă până nu vom participa la ședinta noastră”.De câți cetățeni e noie să deschidem ușa de la sala de consiliu? Vom vedea joi. Hai la protest, bucureșteni și nu numai!
Fii social. Dă mai departe: